tr?id=792458910827189&ev=PageView&noscript=1 Anmäl konto för barn och ungdomar senast 16 mars - | Niaz.se
 

Anmäl konto för barn och ungdomar senast 16 mars

Rahnamaye Iranian Swed

Barn och ungdomar som är födda 1996 eller senare, som inte är deklarationsskyldiga men som ändå har betalat skatt, får i år sitt slutskattebesked och sina skattepengar i april i stället för augusti.

Den som vill ha pengarna på sitt bankkonto ska anmäla sitt konto till Skatteverket senast den 16 mars.

Anmäl konto för barn och ungdomar senast 16 mars

Barn och skolungdomar, som förra året tjänade mindre än 18 782 kronor i lön eller hade kapitalinkomster som de fått kontrolluppgift på (t.ex. utdelning eller schablonintäkt) behöver inte deklarera i år. Istället räknas skatten ut utifrån kontrolluppgifter från arbetsgivare eller bank. Slutskattebesked och eventuell skatteåterbäring skickas därför ut redan i april.

Anmäl konto via blanketten Skatteåterbetalning till bankkonto (SKV 4802). Gäller anmälan en person under 18 år måste en förmyndare skriva under den.

Skatteåterbetalning till bankkonto (SKV 4802)
Den som är över 16 år och har ett eget bankkonto samt e-legitimation, kan själv använda e-tjänst Skattekonto för att snabbt och enkelt anmäla vilket konto pengarna ska betalas till.

Så fungerar ditt skattekonto
Den som inte har anmält ett konto och får en skatteåterbäring på 2 000 kronor eller mer får pengarna automatiskt på ett utbetalningskort. Mindre belopp står kvar på skattekontot, om inte en begäran att få dem utbetalda görs.

Source: Author:
Sveriges Företagslista AB
Hits: 5422

Social Bokmärken:

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.